Antalya’nın Nesi Meşhur? Yerel Antalya Yemekleri
Antalya yemekleri arasında geleneksel Türk yemeklerinin yanı sıra onlarca özgün lezzet bulunur. Bu lezzetlerin yalnızca birkaçını ise sizin için aşağıda sıraladık. Tatlılardan çorbalara, hamur işlerinden zeytinyağlılara geniş bir mutfak yelpazesine sahip olan Antalya’da, bu yemekleri hazırlayan usta lezzet şefleriyle karşılaşmanız an meselesi!
- Keşkek
- Tahinli Piyaz
- Topak Kızartma
- Nohutlu Kelle Paça
- Cive Yemeği
- Tarator Kızartma
- Hibeş
- Kulaklı Çorba (Yüzük Çorbası)
- Tahinli Kabak Tatlısı
- Turunç Karpuç Reçeli
- Fesleğenli Bamya Yemeği
- Kabak Çiçeği Dolması
- Haluşka
- Tömeken Salatası
- Sarı Burma Tatlısı
- Hamur Dolması
- Yanıksı Dondurma
- Şiş Köfte
- Kabuklu
- Göleviz
- İncir Kak
- Ülübü Piyazı
- Araka Yemeği
- Bükme
- Boğaça
- Demir Tatlısı
- Çiğirdik
Yorumlar
Yorum Gönder